Gyakran Ismételt Kérdések


A Bulyáki Pálinka házi pálinka?

Házi csak az otthon, magánfőzésben előállított szesz lehet, viszont pálinkát csak az engedéllyel rendelkező pálinkafőzde állíthat elő. Párlatnak hívjuk a magánfőzésben előállított alkoholt. Így gyorsan kiderül, hogy házi pálinka, mint fogalom nem létezik, ha arra gondol, hogy pálinkáinkat csak gyümölcsből főzzük és nem „gyárilag előállítottak”, akkor válaszunk igen. Csak magas minőségű gyümölcsöt erjesztünk, hozzáadott aromák nélkül.


Az Anno70 nevezetű termék tényleg 70 fokos? Nem szabályellenes?

A hatályos törvények alapján a palackozott pálinkák alkohol tartalma 37,5 és 86 térfogat százalék között kell elhelyezkednie. Tehát az Anno70 szilvapálinkánk ténylegesen 70% alkoholt tartalmaz.


Mitől ágyas az ágyas pálinka?

Ágyas az a pálinka, aminek az adott mennyiségéhez 10% érett vagy 5% aszalt gyümölcsöt adnak, majd legalább 3 hónapig érlelik.


Sütőtökből is lehet pálinkát készíteni?

A pálinkatörvény szerint, csak magyar gyümölcsből készíthető pálinka. Mivel a sütőtök nem gyümölcs, így sütőtök párlatnak hívjuk az elkészült italt. Az eljárás viszont teljesen megegyezik. Az érett tököt héjától elválasztjuk, majd magozzuk. Precíz, irányított erjesztés során fermentáljuk, majd kisüsti rendszerünkön lepároljuk.


Mi történik, ha szállítás során összetörik a pálinka?

Termékeinket mindig gondosan csomagoljuk. Termékcserét csak akkor vállalunk, ha a sérült áruról a futár jegyzőkönyvet ír.


Málnából/birsből sok kell, hogy pálinkát lehessen főzni belőle. Almával keverik?

Mindegyik pálinkánkat, csak az adott gyümölcsből készítjük, sem a málnát, sem más gyümölcsöt nem keverünk almával. Minden pálinkát, amelyet több gyümölcsből készítenek vegyes pálinkának kell hívni.


Bodzapálinkát a virágából készítenek?

Nem. Pálinkát csak gyümölcsből lehet főzni, így a bodzának is a gyümölcsét használjuk fel kizárólag, nem a virágát.


Az Irsai Olivér szőlőpálinka törköly?

Nem. A friss muskotályos szőlőt bogyózzuk, így magából a gyümölcsből készítünk pálinkát.


A Belfegor pálinka kék?

Nem. Az üveg díszítésében található kék szín. A termék alapja áttetsző barack pálinka, amely enyhe sárga színt kap a szarvasgomba ágyon érlelés következtében.