Bérfőzés


Főzesse nálunk gyümölcscefréjét!
 
Több mint 30 éves bérfőzési tapasztalattal garantált, hogy kiváló pálinkát vihet tőlünk haza Ön és családja részére. Gyümölcsfeldolgozásban és erjesztésben is örömmel kínálunk segítséget, így a cefrekészítéssel sem kell vesződnie!

A jó cefrekészítés titka: A pálinka lelke a tökéletes alapanyag. Csak olyan gyümölcsből készítsünk cefrét, amit meg is ennénk! A gyümölcsnek tisztának, érettnek és zamatosnak kell lennie. A csonthéjas gyümölcsöket magozzuk ki! A mag körüli első sejtrétegek tartalmaznak annyi maganyagot, hogy kellemes „magos”, marcipános utóízt kapjunk. A magon erjedt cefréből keserű, kellemetlen pálinkát kapunk. Minden gyümölcsöt kellően pépesre kell aprítani, hogy keverhető, jól kezelhető macerátumot kapjunk. Almatermésű gyümölcsöknél ezt segíthetjük víz hozzáadásával, kémiai úton pektinbontó készítményt is használhatunk. A pektinbontó feltárja a sejtfalak szénhidrát tartalmát, könnyen hozzáférhetővé teszi azokat az élesztők számára. Az erjedés során egyszerűen fogalmazva cukorbontó élesztők a gyümölcs szénhidrát tartalmát alakítják alkohollá, ezért szükségünk lesz fajélesztőre is.

Ezeket ma már gazdaboltokban, webshopokban be lehet szerezni, minden használati utasításával együtt. Cefrénk minőségét tovább növelhetjük, ha dúsítjuk élesztők számára kifejlesztett tápanyagokkal. Fontos, hogy cefrénk ph szintje 2,8 és 3,2 között legyen. Ezzel biztosítunk tökéletes közeget az élesztők számára és kizárjuk, hogy egyéb gombák, baktériumok szaporodjanak el. Ph beállítását végezhetjük citromsavval, de nagyobb mennyiségnél illetve nagy szintkülönbségnél ajánlatos foszforsavat használni.

A cefrét mindig tartsuk jól lezárva. A tárolóedényeket soha ne töltsük teli, így megelőzendő a zajos erjedés során az esetleges túlfutást. A maghőmérsékletet 18-20 celcius fokon tartva érjük el a legjobb eredményt. Évszaktól függően ehhez igazítsuk cefrénk elhelyezkedését, illetve az épület hűtését vagy fűtését. A zajos erjedés után, amely 7-10 napig tart a cefre mozgása megáll. Cefrénk ilyenkor főzhető állapotban van. Zamatos, intenzív pálinkát kapunk, ha ezután rögtön kifőzzük. Ha heteket tolódik a cefre főzése, acet-aldehides, szúrós párlatot kaphatunk.

Bérfőzésre jelentkezés: Kisüsti rendszerünk főzőüstje 450 literes. Legalább 300 liter cefrénél vállaljuk és garantáljuk, hogy cefréjét máséval nem keverjük össze. Ettől kisebb mennyiségű cefrék, más kis mennyiségű, de azonos fajtájú cefréjével lesznek keverve.
Ha cefréjét nálunk szeretné főzetni, kérjük egyeztessen velünk és az alapján átvesszük Öntől. Egész évben folyamatosan főzünk, így gondosan elkészített cefréjéből rövid időn belül kifőzzük pálinkáját. A főzetőkről modern, számítógépes nyilvántartást vezetünk, így ha nálunk főzet, mindig tudni fogja, mennyit főzetett az adott évben és figyelmeztetjük, mielőtt átlépné a tárgyévre vonatkozó maximálisan főzhető mennyiséget.

Szabályok: Cefrét csak előzetes telefonos egyeztetés után veszünk át. A cefre átvételről elismervényt adunk, amelyhez szükséges magával hoznia személyi igazolványát, lakcím és adókártyáját. Csak jó minőségű és állagú, jól kierjedt cefrét veszünk át. A bérfőzdének jogában áll visszautasítania a penészes, ecetsavas cefre átvételét. A tárolótartályon jól látható módon fel kell tüntetni a tulajdonos nevét. A bérfőzetőnek kötelessége edényt hoznia a kifőzendő pálinkájához. Egy háztartásban a hatályos jogszabályok alapján egy naptári évben 43 hektoliter fok főzhető, ami 50 fokos párlatra vonatkozóan 86 litert jelent. 
 

Áraink: Egy liter bérfőzött 50%-os pálinka bruttó 1500 Ft

A Bérfőzésről további információk :+36 30 2391 309 vagy +36 30 9446 193 telefonszámokon kapható.
Személyesen a 
Bulyáki Pálinka, 5065 Nagykörű, Dr. Antal Károly út 2/A. szám alatt, továbbá E-mailben az : info@bulyakipalinka.hu címen.
Vagy az alábbi Űrlap kitöltésével!
Biztonsági kód frissítése

Elküld